Use of dronesU Novom Sadu će se izgraditi ‘Senka na lakat’, most preko Dunava

https://snimanje-dronom.com/wp-content/uploads/2019/08/elbow-shadow-bridge-arcvs-architecture-infrastructure-serbia-river-danube_dezeen_1704_hero-1704x959-1280x720.jpg

U Novom Sadu će se izgraditi ‘Senka na lakat’, most preko Dunava koji će ujedno biti prostor za hotel i urede

The project we worked with Drone for the ARCVS Project Bureau in Belgrade

Most preko Dunava će ujedno biti privatni hotel. Malo više o projektu ispričao nam je Zoran Milovanovič iz tvrtke ARCVS

Arhitektonska tvrtka ARCVS iz Srbije objavila je svoj novi projekt – objekt na dva kata u Novom Sadu koji će se nalaziti iznad Dunava. Ime projekta je Želimirova paluba i Senka na lakat (Elbow Shadow), a radi se o mostu dugom 200 metara koji će se prostirati između Petrovaradinske tvrđave i njene luke.

DVA KATA – JAVNI I PRIVATNI

ARCSV

Čule smo se sa Zoranom Milovanovičem iz ARCSV-a koji nam je rekao: “most će predstavljati još jedno urbano obilježje ulaska u grad i zato je od izuzetnog značaja da bude poseban, estetski, funkcionalno i konstruktivno.” Objekt će biti izgrađen u dva kata s time da će prvi služiti kao prolaz za pješake i bicikliste i time obnašati ulogu klasičnog mosta. Na drugom katu nalazit će se prostor za privatni hotel i urede u veličini od 2.500 metara kvadratnih. Sve to bit će omeđeno čeličnom konstrukcijom koja dosta podsjeća na estetiku starih lučkih industrijskih objekata. Senka na lakat bit će visoka deset, a široka 12 metara.

ARCSV

Na jednoj strani mosta nalazit će se dvije spiralne rampe zatvorene staklenim zidovima preko kojih će biti omogućen pristup mostu za pješake i bicikliste. Ideja je i da se kod donjeg kata stvori i staza te prostor za štandove i trgovine. Ovaj most zbog visine i dizajna neće smetati za plovne puteve. “Prostor će biti popločan lokalnim granitom, a zona parkinga obrađena je raster pločama.”, objasnio je Zoran detalje projekta.

ARCSV

Tvrtka ARCVS je s ovim projektom osvojila prvo mjesto na otvorenom natječaju za projekt pješačkog mosta preko Dunava. Dizajn tog mosta trebao je biti usklađen s hotelom i poslovnom zgradom u blizini, a arhitekti Branislav Redžić i Dragan Ivanović ukomponirali su hotel i urede u svoj dizajn. Kako nam kažu, ako sve bude išlo po već predviđenoj proceduri, realizacija projekta bi mogla početi polovicom 2021. godine.

ARCSV
ARCSV
ARCSV
Clanak preuzet sa sajta: https://super1.telegram.hr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snimanje dronom photo sky art
We offer aerial photography and services to both private and business clients. The recording is organized and performed throughout Europe. We shoot aerial shots for Weddings, baptism, birthdays, seminars, concerts, conferences, sports events, real estate, hotels, rafts, bridges, restaurants, farms and facilities, fish ponds, orchards, vineyards and more ...

PRIJAVI SE

PHOTO SKY ART
en_USEnglish