Upotreba dronovaU Novom Sadu će se izgraditi ‘Senka na lakat’, most preko Dunava

https://snimanje-dronom.com/wp-content/uploads/2019/08/elbow-shadow-bridge-arcvs-architecture-infrastructure-serbia-river-danube_dezeen_1704_hero-1704x959-1280x720.jpg

U Novom Sadu će se izgraditi ‘Senka na lakat’, most preko Dunava koji će ujedno biti prostor za hotel i urede

Projekat koji smo radili Dronom za Projektni biro ARCVS iz Beograda

Most preko Dunava će ujedno biti privatni hotel. Malo više o projektu ispričao nam je Zoran Milovanovič iz tvrtke ARCVS

Arhitektonska tvrtka ARCVS iz Srbije objavila je svoj novi projekt – objekt na dva kata u Novom Sadu koji će se nalaziti iznad Dunava. Ime projekta je Želimirova paluba i Senka na lakat (Elbow Shadow), a radi se o mostu dugom 200 metara koji će se prostirati između Petrovaradinske tvrđave i njene luke.

DVA KATA – JAVNI I PRIVATNI

ARCSV

Čule smo se sa Zoranom Milovanovičem iz ARCSV-a koji nam je rekao: “most će predstavljati još jedno urbano obilježje ulaska u grad i zato je od izuzetnog značaja da bude poseban, estetski, funkcionalno i konstruktivno.” Objekt će biti izgrađen u dva kata s time da će prvi služiti kao prolaz za pješake i bicikliste i time obnašati ulogu klasičnog mosta. Na drugom katu nalazit će se prostor za privatni hotel i urede u veličini od 2.500 metara kvadratnih. Sve to bit će omeđeno čeličnom konstrukcijom koja dosta podsjeća na estetiku starih lučkih industrijskih objekata. Senka na lakat bit će visoka deset, a široka 12 metara.

ARCSV

Na jednoj strani mosta nalazit će se dvije spiralne rampe zatvorene staklenim zidovima preko kojih će biti omogućen pristup mostu za pješake i bicikliste. Ideja je i da se kod donjeg kata stvori i staza te prostor za štandove i trgovine. Ovaj most zbog visine i dizajna neće smetati za plovne puteve. “Prostor će biti popločan lokalnim granitom, a zona parkinga obrađena je raster pločama.”, objasnio je Zoran detalje projekta.

ARCSV

Tvrtka ARCVS je s ovim projektom osvojila prvo mjesto na otvorenom natječaju za projekt pješačkog mosta preko Dunava. Dizajn tog mosta trebao je biti usklađen s hotelom i poslovnom zgradom u blizini, a arhitekti Branislav Redžić i Dragan Ivanović ukomponirali su hotel i urede u svoj dizajn. Kako nam kažu, ako sve bude išlo po već predviđenoj proceduri, realizacija projekta bi mogla početi polovicom 2021. godine.

ARCSV
ARCSV
ARCSV
Clanak preuzet sa sajta: https://super1.telegram.hr/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snimanje dronom photo sky art
Usluge snimanja dronom iz vazduha i fotografisanja nudimo kako privatnim, tako i poslovnim klijentima. Snimanje organizujemo i vršimo na celoj teritoriji Evrope. Snimamo kadrove iz vazduha za: Svadbe, krštenja, rođendani, seminari, koncerti, skupovi, sportski događaji, nekretnine, hoteli, placevi, splavovi, mostovi, ugostiteljski objekti, poljoprivredna gazdinstva i prostori, salaši, ribnjaci, voćnjaci, vinogradi i još mnogo toga…

KATEGORIJE

PRIJAVI SE

PHOTO SKY ART
sr_RSSerbian