UncategorizedUpotreba dronovaUpotreba dronova u arhitekturi za izradu preciznih 3D modela terena i gradilišta

https://snimanje-dronom.com/wp-content/uploads/2019/08/1-1280x800.jpg

Upotreba dronova u arhitekturi za izradu preciznih 3D modela terena i gradilišta

Do sada smo uradili vec nekoliko projekata Projektne biroe kao sto su: Projektni biro Studio Line Novi Sad

Ukoliko vam je potrebno snimanje ili fotografisanje za izradu 3D modela terena i gradilista, mozete nas pozvati na broj telefona +381-63-185-63-79

 

Dronovi šire svoju popularnost ne samo među širom javnosti i potrošačima, već i među stručnjacima koji rade u AEC industriji. Vidjeli smo ambiciozna predviđanja za upotrebu dronova na gradilištima, kao prijevozna vozila i marketinški alati. Ova nova tehnologija, baš poput 3D printa i robota, općenito obećava revoluciju arhitektonske profesije, ali korisno je znati u kojoj mjeri njezina praktična primjena može utjecati na način na koji arhitekte funkcionišu. Za sada, dronovi imaju velike potencijale kada je u pitanju nekoliko aspekata ove struke.

Dronovi sa kamerama visoke razlucije, infracrvenim skenerima i termalnim senzorima omogućuju prikupljanje važnih podataka koji mogu utjecati na projekat još u fazi projektovanja. Mogu istraživati gradilišta, provjeravati kvalitetu gradnje i snimati završene zgrade s moćnijim mogućnostima zahvaljujući poboljšanjima u baterijskom vijeku i ostalim faktorima.
Upotreba satelitskih slika za planiranje gradilišta uobičajena je među arhitektama i ovi su vizuali često dostupni u niskoj rezoluciji i proizvode manje tačne podatke. Podaci koje prikupljaju dronovi mogu u potpunosti eliminisati potrebu za angažovanjem geodeta za kreiranje topografskih istraživanja. Umjesto toga, arhitekti mogu koristiti ove podatke za izradu preciznih 3D modela terena i gradilišta te ih izravno uvesti u izradu i modeliranje softvera kao što je Rhino.

Ostavite komentar

Snimanje dronom photo sky art
Usluge snimanja dronom iz vazduha i fotografisanja nudimo kako privatnim, tako i poslovnim klijentima. Snimanje organizujemo i vršimo na celoj teritoriji Evrope. Snimamo kadrove iz vazduha za: Svadbe, krštenja, rođendani, seminari, koncerti, skupovi, sportski događaji, nekretnine, hoteli, placevi, splavovi, mostovi, ugostiteljski objekti, poljoprivredna gazdinstva i prostori, salaši, ribnjaci, voćnjaci, vinogradi i još mnogo toga…

KATEGORIJE

PRIJAVI SE

PHOTO SKY ART
sr_RSSerbian